Az L-citrullin aminosav egy nem esszenciális mikró tápanyag, amelyből a szervezetünk, nagyobb igénybevétel esetén, jellemző, hogy nem elegendő mennyiségben produkál (feltételesen esszenciális), így szükségessé válhat a kiegészítés. Citrullin-t a legnagyobb mennyiségben - a gyümölcsök közül - a görögdinnyében találunk. Az L-citrullin aminosav és az almasav szinergista kombinációja az L-citrullin-malát. Az almasav (malát) egy szerves sav, amely fellelhető a természetben (például az almában). A L-citrullin aminosav az L-arginin és az L-ornitin aminosavak elő anyaga.
Ízesítés nélkül / Zöldalma víz 1 adag: 3 g / 3,3 g Adagok száma: 100 / 90 |
100 g | RVH% * 100 g | 3 g / 3,3 g | RVH% * 3 g / 3,3 g |
energia | (647 kJ / 149 kcal) / (664 kJ / 154 kcal) | 7,5% / 7,7% | (19,4 kJ / 4,5 kcal) / (22 kJ / 5,1 kcal) | 0,23% / 0,25% |
zsírok | 0 g / 0 g | 0% / 0% | 0 g / 0 g | 0% / 0% |
- ebből telített zsírsavak | 0 g / 0 g | 0% / 0% | 0 g / 0 g | 0% / 0% |
szénhidrát | 0 g / 3,6 g | 0% / 1,4% | 0 g / 0,12 g | 0% / 0,05% |
- ebből cukor | 0 g / 0,23 g / | 0% / 0,25% | 0 g / 0,01 g | 0% / 0,01% |
fehérje | 0 g / 0,01 g | 0% / 0,02% | 0 g / 0 g | 0% / 0% |
só | 0 g / 0,01 g | 0% / 0,14% | 0 g / 0 g | 0% / 0% |
100 g | 3 g / 3,3 g | |
L-citrulin DL-malát | 99,5 g / 93 g | 3 g / 3,1 g |
- Ízesítetlen összetevői:
L-citrullin (46%), almasav, csomósodást gátló anyag (szilícium-dioxid). - Zöldalma íz összetevői:L-citrullin (46%), almasav (46 %), aroma, édesítőszer (szukralóz), savanyúságot szabályozó anyagok (kálium-tartarát) csomósodást gátló anyag (szilícium-dioxid), színezékek (tartrazin**, indigotin). **A gyermekek tevékenységére és figyelmére káros hatást gyakorolhat. Tejet, tojást, glutént, szóját, zellert, rákféléket, kén-dioxidot és dióféléket tartalmazó élelmiszereket is gyártó üzemben készült.