- finom íz
- értékes tápanyagok
amarántliszttel készült
- értékes tápanyag
- jól emészthető keményítőket tartalmaz
- telítetlen zsírsavakat tartalmaz (alacsonyabb koleszterinszint)
- rostot tartalmaz
- a rutin természetes forrása
- értékes fehérjeforrás
Crispins amarant ropi - a készítményt amarantliszt tartalma teszi értékessé. A növény latin neve Amaranthus , Omega-3 zsírsavakban az egyik leggazdagabb növény. C-vitamin, E-vitamin, glutation, oxálsav, alkaloidák, zsírsavak, kumarinok, flavonidok, szívglikozidok, glikozidok találhatóak benne. A lizin, leucin, izoleucin, triptofán aminosavak is jelentős mértékben képviseltek benne - ezeket má gabonafélék nem tartalmazzák kellő mértékben. A gabona és a belőle készült liszt 15% rostot tartalmaz, szükségtelen hangsúlyozni, hogy ez mit jelent egészségünk és különösen az emésztőrendszer számára. Az Amarantliszt ásványi anyagok (magnézium, kalcium, kálium és vas) és vitaminok (B 12, riboflavin, E-vitamin) forrása is. A másik összetevő a kukorica, amely az egyik leggyakrabban fogyasztott növényünk. A gabonafélékhez hasonlóan a kukorica is nagy mennyiségű szénhidrátot tartalmaz, ennek nagy része glükóz, amely elengedhetetlen az idegrendszer megfelelő működéséhez. Ásványi anyagokban bővelkedik- vasban, cinkben, magnéziumban, mangánban és a B csoport vitaminjaiban. A kukorica és az amarant fehérje, más gabonafélékkel ellentétben, nem tartalmaz glutént (!), És ebben a tekintetben nagyon értékes, főleg még mindig egyre bővülő csoport vastagbélgyulladásban és az ahhoz kapcsolódó betegségekben szenvedő emberek ...
Tápanyag táblázat | 100 g / GDA* | adag (8g) / GDA* |
Energia érték | 1490 kJ(357 kcal) / 18% | 119 kJ(29 kcal) / 1% |
Fehérje | 9,9 g / 20% | 0,8 g / 2% |
Szénhidrát |
70,9 g / 26% | 5,7 g / 2% |
ebből cukor | 1,7 g / 2% | 0,1 g / 0% |
Zsír | 1,1 g / 2% | 0,1 g / 0% |
ebből telített | 0,2 g / 1% | 0,0 g / 0% |
Rost | 6,7 g / 27% | 0,5 g / 2% |
Nátrium | 0,5 g / 21% | 0,0 g / 2% |
*GDA = javasolt napi bevitla
Crispins rozs ropi - BIO - enyhén sózott
- kiváló íz
- értékes tápanyagokat biztosít
- rostot tartalmaz
A Crispins rozs ropi – lényegében egykomponensű, mivel a felhasznált són kívül az egyetlen összetevője a rozsliszt. A rozs jelenleg az alulértékelt gabonafélék közé tartozik. A rozsban több fehérje van, mint a búzában, természetesen a keményítő százalékban dominál, de részecskéit cellulóz vonja be, ezért lassan emészthető és felszívódású, így a cukorbetegek j is ól tolerálják. A rozs és az abból származó liszt gazdag vitaminokban, különösen a B csoport vitaminjait, valamint foszfort, magnéziumot, vasat, cinket, szelént és más nyomelemeket tartalmaz
A rozs és rozsliszttermékek rendszeres fogyasztása javítja a vérkeringést, csökkenti a vérnyomást, növeli az erek rugalmasságát és az ezzel jhozzájárul arterioszklerózis megelőzéséhez. A rozs egyedülálló rosttartalommal rendelkezik, ennek jelentősége mindennapjainkban nem elhanyagolható. Egy 50 grammos finoman sózott Crispins csomag 7–8 grammot biztosít ebből az értékes, bár emészthetetlen élelmiszer-összetevőből.
Tápanyag tartalom: | 100 g / GDA* | (8g) / GDA* |
Energia érték | 1286 kJ(308 kcal) / 15% | 103 kJ(25 kcal) / 1% |
Fehérje | 19,7 g / 19% | 0,8 g / 2% |
Szénhidrát | 56,9 g / 21% | 4,6 g / 2% |
ebből cukor | 3,4 g / 4% | 0,3 g / 0% |
Zsírok | 1,8 g / 3% | 0,1 g / 0% |
ebből telített zsírsavak | 0,2 g / 1% | 0,0 g / 0% |
Rost | 14,8 g / 59% | 1,2 g / 5% |
Nátrium | 0,0 g / 1% | 0,0 g / 1% |
*GDA = Javasolt adagolás